Utenatt #2 Feb-2022

Trött hjälte vilar sig i solen.

 

Månaden närmade sig sitt slut och vi bestämde oss för att vintercampa i ett vindskydd i risvedens naturreservat. Första gången i vindskydd för för oss - men absolut inte den sista!

 

Det är alltid bra att kika på tavlan innan man går in i ett nytt reservat. Här står det mycket matnyttigt, viktigt att veta att det är andra regler som gäller i ett naturreservat än allemansrätten.

 

Självklart så kikade vi på vädret och konstaterade att det skulle blåsa upp ganska rejält på natten (vilket mycket riktigt gjorde!). Så vi dammade av tarpen och tänkte att den skulle kanske komma till användning. Men det går lika bra att använda en pressening, men är lite tyngre att bära.

 

All mat smakar så gott utomhus!

Jag gillar att laga mat ute och är inte så förtjust i torkad mat. Så vi plockade ihop lite ingredienser som vi hade hemma och det blev en - Skogs-Carbonara, såå himla gott och du hittar receptet här. Vi valde att plocka ut lite färdigstekta champinjoner ur frysen samt koka pastan hemma. Lite förberedelse hemma gör stor skillnad när maten ska lagas ute.

Jag är allergisk mot att FRYSA, så det blev dubbla liggunderlag, egensydda flisistoppslakan, en extra sommarsovsäck utanpå min vanliga sovsäck samt lammfäll och värmeflaska och nej, jag frös inte...

i Mars tänker vi sova i vår nyinköpta Tipi med vedkamin, få se hur det blir...

Ha det så gott nu alla därute!

 

Ljuslingan är viktig att ha med, då blir det så mysigt. På bilden ser du även tarpen som vi hade satt upp för att skydda oss mot vinden.

 
 

Vi hade en riktigt fin solnedgång och det låg is på sjön